KLODOVIK MUSIC?

KLODOVIK MUSIC je nova izdavačka kuća koju je pokrenula Agencija za grafički i web dizajn Klodovik, osnovana još 1996. godine u Pragu (Češka Republika). Firma se dugo godina bavi, između ostalog, izradom najrazličitijih CD pakovanja, grafičkim dizajnom omota, a vlasnik firme je autor svih pjesama sarajevskog kultnog benda MAJOR, koji i dan danas privlači pozamašan broj ljudi na svoje koncerte, pretežno u Sarajevu. Inače, poslije Majora, Masa Mor je snimio 26 samostalnih albuma, i svira po cijeloj Evropi, po manjim klubovima.

Inače, novi album grupe MAJOR "Pogni glavu i uživaj" pokretač je ideje za osnivanje KLODOVIK MUSIC, jer mislimo da sami možemo uraditi mnogo više za promociju albuma nego postojeće diskografske kuće. Takođe, mislimo da za možemo pomoći autorima-entuzijastima da ostvare svoje želje, uz najnižu moguću cijenu koju možemo postići.


Šta KLODOVIK MUSIC može ponuditi?


- PAKOVANJA za Cd i Usb izdanja Vašeg albuma

- VINIL IZDANJA: Sarađujemo sa najvećom evropskom fabrikom za izradu vinil ploča LODINICE. Možemo Vas uputiti kako da za najmanje novca dobijete najviše, na koje stvari trebate obratiti pažnju da bi Vaša ploča zaista dobro zvučala. Nudimo vinil mastering, stvar koja se ne smije zaobići ako ne želite da ploča preskače i "distorzira".

- GRAFIČKA RJEŠENJA za za ploče, cd-ove...

- ŠTAMPA raznim tehnologijama, u zavisnosti od tiraža.

- IZRADA OMOTA ZA VINIL PLOČE u Beogradu. Imamo alat za štancovanje omota za vinil ploče, celofaniranje, štampu unutrašnjeg i vanjskog omota. Ovo može biti vrlo povoljno za Vas jer iz Češke uvozite poluproizvod, smanjujete dadžbine, a za povoljniju cijenu imate omot u Srbiji (ali i u drugim zemljama koje nisu u EU).

- MIKS I MASTERING materijala. Imamo kontakte sa najboljim muzičkim producentima u Ey-Yu. Recimo, bubnjar grupe Major Đani Pervan, važi za vrhunskog majstora tog posla. Radio je posljednji album Zostera, svirao sa Darkom Rundekom na njegovim najboljim albumima, svirao i producirao materijal u grupi Letu Štuke, sarađivao sa mnogim poznatim svjetskim bendovima, a što je najbitnije, svirao kao originalni član na prvom albumu vlasnika Klodovik Music, na ploči "SON LATE ZIGI DAJ" :)

- SAVJETI za promociju materijala. Društvene mreže i streaming platforme.


Jedna od pjesama Mase Mora, odsvirana uživo kod njegovog prijatelja Andreja :)
Proizvodi u toj kategoriji nisu pronađeni.